Scena

2014 29 4 kazalište
29.04.2014. 20:00

Noć Bogova

Predstava održana u sklopu Kazališnog proljeća u izvođenju Teatra Gavran, u kojoj nastupaju Ivan Ćaćić, Edi Ćelić i Jakov Gavran.

Mjesto održavanja: Dom prosvjete Selce

Miro Gavran: Noć bogova

Jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kralj Louis XIV, dvorska luda, te poznati pisac Moliere još se jednom zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva svojim prijateljima da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismijavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega.

Ova dinamična predstava o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, puna je neočekivanih obrata koji publici zadržavaju dah. U proteklih četvrt stoljeća ovaj tekst je imao čak 19 kazališnih premijera širom svijeta od Sarajeva, Maribora, Podgorice i Mostara do Washingtona, Melbournea, Sofije, Praga… tako da Teatar GAVRAN izvodi jubilarnu dvadesetu premijeru.

Autor teksta je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu. Redatelj je Robert Raponja, dok je scenu i kostime kreirala Jasmina Pacek. U glavnim ulogama nastupaju mladi talentirani glumci Ivan Ćaćić (Moliere), Edi Ćelić (Louis XIV), te Jakov Gavran (dvorska luda).

Povratak