Scena

85
20.03.2014. 20:00

Singerica

Predstava održana u sklopu Kazališnog proljeća u izvođenju Jagode Kralj Novak.



Jagoda Kralj Novak

Singerica

EMA. Još jedna tekstilna radnica bez posla? Jest ona je sasvim obična žena s problemima koji muče većinu. No, Vama je dosta crne svakodnevice i želite nešto što će Vas na trenutak zabaviti, odmaknuti od problema? Onda svakako pogledajte predstavu i poslušajte njenu priču! Pričom će Vas odvesti u svoje djetinjstvo, u roditeljski dom, otkrit će Vam i EMANUELU-svoje drugo lice, kurtizanu koja će Vam zapjevati, zaplesati i zavesti Vas. Ema i Emanuela, dvije strane iste medalje, nasmijat će Vas do suza, i Vi ćete, barem na tren, gledati život s vedrije strane.

Jagoda Kralj Novak- dramska prvakinja HNK u Varaždinu, u svojoj je plodnoj glumačkoj karijeri odigrala više od stotinu, mahom glavnih i velikih kazališnih uloga. Mogli smo je vidjeti i u TV serijama, te na filmu. Dobitnica je brojnih nagrada struke i publike. Za ulogu Emice u cabaretu "Singerica" dobila je nagradu "Gumbek" za najbolju žensku ulogu na festivalu cabaret predstava "Gumbekovi dani". Tuđim sudbinama udahnjuje dušu, tuđe riječi "kao da su njezine" odzvanjaju s pozornice i nastanjuju se u publici. Nakon svega, sama piše tekst za svoju predstavu. Ne iz nužde, ne od zanata! Glumačka radoznalost prožima Jagodu kao osobu, koja vješto spaja životno iskustvo s onim scenskim, stoga je posve razumljivo da percepciju zbilje uprizoruje-i tekstom. SINGERICA tako nije početnički Jagodin uradak, već logičan slijed dugog kazališnog iskustva, sada zokruženog u stvaralačkom krugu-od teksta do izvedbe.

Vid Novak Kralj-mag. glazbene pedagogije. Komponiranje je učio kod kompozitora prof. Davora Bobića, klavir kod prof. Čedne Osip, a orgulje kod prof. Eduarda Kancelara. Konponiranjem se bavi od srednje glazbene škole, kao učenik smijera glazbene teorije. U to vrijeme njegove su kompozicije vezane uz repertoar predstava za djecu, u HNK Varaždin, kao npr. Orao, zec i divlja mačka, Tajne začarane šume, autorice Z. Ladike. Glazba pisana za cabaret Singerica J. Kralj Novak, njegov je prvijenac u ovom žanru. Iza njega je upravo vrlo uspiješan skladateljski rad za predstavu Filumena Marturano, Eduarda De Filippa.

Povratak